gehannes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Laatste artikelen
  Spannende dagen in huize Gehannes .
  De afgelopen weken heb ik de zogenaamde bariatriestraat doorlopen .
  Dat betekende allerhande afspraken in het ziekenhuis om te kijken of ik een geschikte kandidaat ben voor een gastric bypass ( maagverkleinings operatie ) .
   
  Het begon met een informatie middag, verplicht bij te wonen, verloren tijd want ik hoorde niets nieuws, maar goed het hoort er bij en dus ging ik .
  Ik sprak met de psycholoog  , de dieetiste, ik spaarde 24 uurs urine , liet bloed prikken en  zag de internist .De internist was de enige die geen uitspraak wilde doen of hij vooralsnog bezwaren zag, want " dat zou niet eerlijk zijn "
  Beetje vreemd want het gaat over mij dacht ik zo. Als er in de multidisciplinaire bespreking bezwaren naar voren komen dan kan dat altijd nog besproken worden . Niet bepaald een mededeling waar ik dus rustiger van werd.
   
   
  In principe zagen zij geen bezwaren, integendeel  , maar ze moeten er ook nog vandaag met elkaar over praten. Dat gebeurt nu tijdens het schrijven van dit log .
  Dinsdag krijg ik de uitslag , en  ook al  weet ik dat  er geen vervolg onderzoeken gepland zijn , ik ben er niet gerust op tot ik de uitslag in handen heb .
   
  Ondertussen ben ik op zoek naar producten waar geen suiker in zit, maar zeker geen zoetstoffen ivm allergie .
  De eerste tien dagen na de operatie moet er vloeibaar gegeten worden  en alleen maar zure yoghurt zie ik een beetje tegenop. maar ach wat moet dat moet .
  maar nu herinner ik me dat mijn moeder ooit  suikervrije vla kocht , maar nergens in de natuurwinkels kan ik die vinden .
   
   
  Met dat ik het hier neerschrijf bedenk ik me dat ik natuurlijk gewoon zelf even custardvla kan maken zonder suiker ....
  zucht .... ik word er niet slimmer op merk ik .
  Verder niet zoveel te melden , maar ik dacht, ik houd jullie even op de hoogte.
  gegroet L. 
   
   
   
   
  Lees meer...   (12 reacties)


  We dachten nog , laten we catproof versiering in de boom hangen .
  Little did we know.....
  Lees meer...   (16 reacties)
  Op 27 maart kwam Bambam bij ons wonen.
  eerst in de kast , dat vond hij lekker veilig , en daarna kwam hij ook in de kamer spelen
  en heel heeel veel stapjes verder zijn we nu aangekomen op het punt waar we zo lang op gewacht hebben.
  We kunnen onze heerlijke rooie reus aaien ! 
  Kijk en geniet mee : 
  Lees meer...   (17 reacties)
  Toegegeven, ik ben al een tijdje in gebreke zeg maar. Maar ik ben dus getagged door Jelleke en ik had beloofd om te gaan reageren.
  Nu duurde het eventjes omdat ik er even over getwijfeld heb of ik er niet een priveblog van wou maken, maar inmiddels ben ik zover dat het eerste van de tien feitjes in de openbaarheid mag.
   
   De bedoeling schijnt te zijn tien feiten van mezelf te noemen die anderen nog niet van me weten . Behalve mijn incrowd dan, want anders kom ik denk ik niet aan tien.
  Ik vraag me af of ik de tien wel haal bedenk ik me ineens.
   
  Maar komaan, let's try

  1 Na jaren van lijnpogingen en een hoop lelijkheid naar mijn hoofd omdat ik veel te dik ben heb ik dan toch aan mezelf toegegeven dat ik het niet kan, zelf afvallen. Ik heb me dus aangemeld bij het plaatselijk hospitaal voor een gastric by-pass
  Ik kom nauwelijks meer vooruit, mijn gewrichten doen zeer , ik loop al jaren in kleren die weliswaar leuk zijn maar toch niet helemaal mijn style en het is een leuke bijkomstigheid dat dat straks ook weer gaat kunnen. Ik heb het eerste consult gehad en de chirurg had goede hoop dat ik door het bariatrie team goedgekeurd zou gaan worden op 15 december. Nu de rest van de onderzoeken dus nog.
   
   2 Ik heb erg getwijfeld of ik het openbaar zou maken , ik schaam me wild namelijk. maar ik heb tot noch toe onverwacht positieve reacties gehad.
  die jarenlange schaamte, het idee dat ik dat straks achter me kan laten .....
   
  3 Na jaren van intense kinderwens heb ik, nadat ik mijn majoor ontmoette toch het besluit genomen om niet te proberen zwanger te raken. Ik had me er bij neer gelegd dat het voor mij niet weggelegd was, met gulzige tegenzin weliswaar , en toen ik wist dat ik met majoor oud wilde worden vlamde die wens nog weer even op, maar uiteindelijk niet gedaan. Ik realiseerde me dat ik al een dagje ouder word, er zijn heel veel mensen om ons heen die kinderen hebben met grote problemen , ik heb 3 major depressions gehad en ik vind mezelf gewoonweg niet geschikt voor een kind.
  Ik heb er volledig vrede mee, ik ben blij voor iedereen die zwanger is of dat wil worden. Ik kan alleen nog steeds niet tegen het : jij hebt het maar makkelijk  , als ouders balen dat ze niet uit kunnen slapen. Zo gemakkelijk was dat proces nou niet.
  4 na 17 jaar antidepressiva gebruik ben ik in een periode van 2 jaar met behulp van een fijne psych er van af. het afkicken was heavy vooral omdat het op sommige plekken nogal aan begrip ontbrak ( ja dat is jou probleem daar wil ik geen last van hebben ...) maar het is gelukt en ik voel me veel en veel beter .
   
  5 Ik ontdek met het schrijven van zoveel prive zaken dat ik dus veel exhibisionistiser ben dan ik al vreesde
   
  6 Ik heb een verschrikkelijk ochtendhumeur, vooral 's morgens inde trein, als er mensen naast me schuiven in het gele sardineblik die zich niet gewassen hebben ( of voor 8 uur 's morgens het gepresteerd hebben al een oude zweetkegel , vet haar en een stinkende mond te ontwikkelen.) laatst weer zo'n backpacker, meurend als een bunzing tegenover me, wilde zijn koffers niet van de bank halen en deed of hij sliep. Bij Schiphol sliep hij echt en heb ik heb lekker laten slapen. vlak voor leiden schrok hij wakker , oh dear, nu ineens was hij heel aardig, hoe kwam hij zo snel mogelijk bij Schiphol ?? Ik heb vriendelijk als ik ben gemeld dat het beste overstap punt voor een rechtstreekse aansluiting bij Dordrecht lag ( en heb er de hele dag leedvermaak om gehad )
  Slecht he ? 
   
  7  Ik kan nog steeds huilen omdat mijn lieve Pluis in maart is overleden. Hij is jarenlang mijn " partner "  geweest, in barre tijden  haalde hij me zelfs uit bed als ik er geen puf meer voor had .Is het getikt om in je huisdier je partner te zien ? vast wel, nouja dan maar getikt ..
   
  8 We hebben afgelopen week een nieuwe koelvriescombi gekocht , een mega groot ding, en telkens als ik de deur open zwaai waan ik me bij mijn nicht in Amerika.
  ( ja mensen het blijft geen heavy stuk alle tien feiten hoor ) 
   
  9 Ik heb eind jaren 90 2x 6 weken als verpleegkundige gewerkt in een missie ziekenhuisje in Kenya. Meer geleerd als van mijn hele opleiding.
  Een mens kan dood aan niets .Als je zwanger bent sta je net als hier 100 jaar geleden met 1 been in het graf . Daarna kon ik steeds slechter tegen de zwangeren op mijn afdeling die een ctg te lang vonden duren en met een dijk van een hypertensie toch per se naar huis wilden. 
  Ik kreeg er ook een dijk van een reizigers buikloop, en ondanks dat ik nooit gebaard heb weet ik dus toch wat persdrang is :-) 
   
  10 Begin november vonden wij toch nog een gaatje om op vakantie te gaan, we gaan lekkerr een weekje naar Madeira . Mijn majoor heeft Portugees gestudeerd en daarom gaan we graag even zon halen in een Portugees sprekend land . Sinds ik een e reader heb kan er een koffer minder mee, en aangezien je die bij onze Transaaf per stuk betaalt kunnen we en lekker vrekken ( onze nieuwe hobby ) en op vakantie .

  Ik vergeet bijna de volgende vier aan te wijzen
  Ik kies voor Gigaro , Miranda , RobBrehm, en Diergaarde . Het hoeft geen zware kost te zijn hoor ! Succes er mee !
   
   
   
  Lees meer...   (10 reacties)
  Zoals jullie weten werk ik als v.erpl.eegk.undige op een a.larmce.ntrale . Tijdens de hulpverlening aan Nederlanders in h.et b.uit.enla.nd kom ik nog wel eens bijzondere medische gevallen tegen .
   
  En niet alles is mij bekend, dus toen we een patient kregen die plotseling een st.eunh.art had gekregen ben ik aan het googlen geslagen.
   
  Zodoende kwam ik op het log van Rob Brehm terecht. Kennen jullie niet, ik ook niet eerlijk gezegd. Maar ik ben blijven lezen. Een bijzonder log. Rob heeft jaren op een harttransplantatie gewacht , zo lang dat zijn conditie ondertussen te slecht werd om een nieuw gezond hart te mogen krijgen.
   
  Ip is het st.eunhart ontwikkeld om de periode tot een transplantatie te overbruggen, maar omdat de conditie van Rob zo hard achteruitging heeft hij er toch een gekregen omdat het leven voor Rob anders niet meer leefbaar zou zijn. Denk je in dat zelfs praten teveel moeite gaat kosten. Rob ging voor het leven en ging voor het st.eunhart .
   
  Afgelopen winter ging hij het ziekenhuis in en een paar weken terg kwam hij er eindelijk uit. tegenslag op tegenslag . En inmiddels ligt Rob alweer een hele poos op de IC . En ook nu weer tegenslag op tegenslag, de afgelopen weken moest zijn vrouw maar afwachten of hij het ging halen.
   
  Nu lijkt hij eindelijk op de goede weg terug en vindt het heerlijk om wat reacties op zijn log te krijgen. Zijn reactiebox loopt niet over en juist een groet van deze of gene doet hem en zijn vrouw de moed er in houden. Wie zou er even de tijd willen nemen een krabbeltje te plaatsen bij robbrehm.punt.nl , dan hebben wij er in ieder geval een klein steentje aan bijgedragen dat Rob de moed er in houdt . Doen ... please ?????
  Lees meer...   (19 reacties)
  Men neme : een schuwe rode kater .
  Een veilige kast waarin hij zich naar believen weeeeken kan terugtrekken.
  Een grote voorraad Sheba en een flesje bach bloesem korrels ,druppels in allerlei soorten .
  En geduld.. heel veel geduld
   
  En dan, op een avond .. dan is het zover ... het laatste ingredient is daar:
  het geheim dat je deelt met .......Lasermuis !!!!!
   
  Starring : Greetje, Keetje en...BAMBAM !!!!!! ( en de slof van de majoor ) 
   
  Lees meer...   (13 reacties)
  Lieve mensen,
   
  Voor deze poes, genaamd Santie, wordt dringend
  een goed en veilig thuis gezocht.
   

   
  Het is een poes met een gebruiksaanwijzing maar
  met liefde en geduld is al heel veel met haar bereikt !!
  Santie zit momenteel in de opvang maar kan daar niet blijven.
   
  Zie voor meer informatie:
   
  http://scoobyenco.punt.nl
  Dit is  het mailadres waar Bic , haar opvang "moeder" , te bereiken is .
  bicje34@hotmail.com 
  Ik hoop dat er iemand is die Santie een kans wil geven.

  Lees meer...   (8 reacties)
  Afgelopen week zijn Daphne en Barry van dierenasiel Oostzaan bij ons thuis komen filmen  om te kijken naar hoe het " voormalig poes Buiksa " ( onze Keet ) vergaat in haar nieuwe huis . Greet kwam natuurlijk ook nog in beeld. Bambam bleef in zijn darkroom .
   
    
            
  Lees meer...   (4 reacties)
  Namelijk goed kleren maken/ handwerken/ creatief wezen . onuitstaanbaar goed ! Hier :http://ettepet.blogspot.com kunt u zo'n fijne tas van haar winnen, gewoon door uw commentaar achter te laten. ( doe het op zijn minst voor mij, dan heb ik weer ietsje meer kans ) Kijken hoor !!
  Lees meer...   (1 reactie)
  We hadden met Bic afgesproken dat ze 1 poging zou wagen om Bambam te vangen, bb is ook nog schuw net als Greet was toen ze hier kwam, en ze wou m beslist niet opjagen .
  We hadden dus eigenlijk niet verwacht dat het zou lukken maar Bic zou die zondagochtend smssen als het gelukt was .
  “s ochtends om 9 uur smste jessy dat haar kat na een lente avontuurtje weer  thuis was.

  en ik dacht nog oooh neee niet nuuu al
  we moesten namelijk nog opruimen, stofzuigen en dweilen en de katten bakken verschonen de vaatwasser in en uitruimen en vanaf HET smsje zouden we nog anderhalf uur hebben

  Aah gelukkig dit smsje ging over Sissel
  ik wou nog niet toegeven dat ik wakker was , maar toen kwam het eerste smsje van bic : heb m op de plek waar ik m hebben wil ( in de speel tunnel ) ik ga het zo proberen )
  Dus ik dacht nou mooi nog een half uurtje tukken
  Nog geen 5 minuten later : HEBBES !

  BB brak de tent af in het mandje, zoals verwacht , en zij zijn snel gaan rijden
  en wij als dollen door het huis
  ach zoooveeel was het nou ook weer niet en we waren goed op tijd klaar , eerste bakje koffie op en tringeling daar waren ze al

  BB had de hele weg rustig gelegen en bleef zeer relaxed liggen in zijn mandje
  ze waren er om een uur of twaalf en hij is e rook de hele avond in blijven liggen.
  we kregen knijp oogjes van hem en Greet en Keet gingenn om de beurt even op bezoek bij hem en purrden dan vriendelijk naar hem .

  Greet en Keet kregen ook een nieuw speeltje van Claudia en dr moeder die ook langs kwamen en daar zijn ze druk mee aan t spelen geweest . keet liep af en toe langs de mand van purrrrr kom je meedoen ? zo lief !


  Hij is een prachtige kater, maar ook echt een kater qua uitstraling .

  Arme BB, die heeft een zware nacht gehad .
  ’s avonds laat  ontdekten we dat zijn mand een beetje naar plas rook , dat vonden we zo zielig dat we besloten hem naar een save haven te evacueren .
  we hebben een plekje ingericht in de donkere inloopkast waar ook de kattebakken staan . Dat was ook Greets favoriete schuilplaats .
  Hij zat idd bij controle later niet meer in zijn mand . waar wel is dan de grote vraag in die kast. we weten van Greet dat ze daar echt onvindbaar kan zijn.


  Ik dacht ach als zo het licht uit gaat dan horen we zo wel van hem , gerommel in de kast , geluidjes en wellicht ook getrippel in de kamer .
  wat kan een mens gelijk hebben
  Het licht was nog niet goed en wel uit of hij begon kleine miauwtjes te geven .
  gedurende de avond deed hij dat af en toe ook wel en greet en keet snelden zich dan telkens naar de kast
  Ik heb geknabbel gehoord terwijl G&K op bed lagen dus dat moet hem geweest zijn

  Op een gegeven moment vond hij het geloof ik echt niet leuk meer want hij begon harder te mauwen .
  Ik dacht ja om ons zal het niet zijn, maar het was wel de bedoeling dat ik antwoord gaf .
  Dan bleef het weer een beetje stil .

  Gedurende de hele nacht bleef hij met periodes lang en zielig mauwen ( ik vond huilen ) ik vond hem zo intens zielig en dan niks voor het manneke te kunnen doen.
  Zodra de geluiden op straat weer begonnen, de tram weer langs reed was ook het gemauw over
  Ik heb zo'n beetje om het uur toch  even bij zijn deurtje gezeten en wat zoete woordjes geroepen.
  Keet en Greet  kozen halverwege de nacht toch voor hun rust en besloten het mauwen te negeren.
  gelukkig zag kees vanochtend wel dat Greet bij een mauwtje de kast in dook .

  Ik ken wel verhalen van mensen die bij hun mauwende kat of hond elders in huis s nachts een knuffel en een wekker neerzetten , daar moest ik steeds aan denken
  \ik ga gewoon vannacht de tikkende keukenklok bij hem neer zetten
  G&K moeten dan de knuffels maar doen
  Ik zag wel dat er wat van zijn bakje gegeten is, maar  Keet vindt het ook te gek gezellig om even bij Bb langs te gaan voor een hapje en een drankje .


  Keet komt wel aan haar trekken, de nieuwste stunt vanochtend was ; toen de majoor met de koelkast deur open stond te bedenken wat hij ging pakken nam ze een aanloop en sprong zo de koelkast in.
  Wat een del is het toch ook he ?
  Greetje heeft de cosma snackjes beef ontdekt en is bereid daar heeeeeel ver voor te gaan. die breekt zelfs het pakje open hahahahahahaa
  dat mag ze dan ook af en toe een poosje.

  Nou lieve puntvrienden, jullie begrijpen, de tiplijn is bij deze weer geopend hoor .
  desnoods weer feliway hahahahaha, dan neem ik wel een weekje vrij om bij te slapen .

  ( voor degenen die m niet snappen Feliway is een stekker met rustgevend kattenparfum , mensen ruiken die niet zeggen ze , kennelijk ben ik in een vorig leven kat geweest of is halverwege mijn embryonale  ontwikkeling alsnog besloten mij tot mens te ontwikkelen  zodat er nog wat katten receptoren boven in mijn neus achter gebleven zijn : ik werd er zo duf van, ik wou wel dag en nacht rustig in mijn mand liggen ) dus de Feliway hebben we er uit gegooid ...


  We hebben afgesproken dat we 2x per dag proberen bb te lokaliseren .
  gisteravond vond  de majoor hem helemaal in het achterste hoekje van de kast ...
  hij kneepoog wel maar verder moest hij natuurlijk niets van ons hebben . maar als we maar weten waar hij ongeveer zit ...

  Toen we  gisteravond net het licht uitdeden om te gaan slapen stapte Keet resoluut de voorraadkast in , en ging hele lieve geluidjes en kleine mauwtjes maken
  ze ging maar door ..
  en uiteindelijk hoor ik BB even miauw terug zeggen ( hij heeft een hoog meiden stemmetje )
  so sweet
  .

  Daarna nog weer een keertje en toen hoorde ik andere stapjes in onze slaapkamer en voetje voetje ( treden pompen stampen, hoe je het ook wil noemen , kees noemt het voetje voetje ) op ons raam kussen ( opgestapelde kussens inde hoek voor het raam , uitkijkpost voor Greet want zo zit ze hoog genoeg om naar buiten te kijken ) en getrek daaraan aan de onderkant ( doen de anderen ook nooit )

  ik kwam overeind en toen zag ik m de kast in rennen en later kwam hij weer terug, hij tikt niet zo  met zijn nageltjes op de grond maar ik hoorde m wel .

  Nu een week later gaat het heel langzaamaan ietsje beter met onze pyjama held.
  Bambam is echt gay, hij is dol op zijn darkroom .
  ja, je bent een Amsterdamse kater of niet natuurlijk .

  We kregen in de gaten dat als we hem ergens spotten dat hij dan een ander plekje op zocht , hij is echt heel slim in plekjes zoeken .
  maar wij zijn slimmer , als wij maar doen of we hem niet hebben zien zitten dan blijft hij op die plek . We zien net de pluimpjes van zijn oren boven een plankje uitsteken.

  Elke avond als het licht zo'n half uurtje uit is dan horen we hem wel . hij mauwt af en toe  en we merken wel dat hij zich  in zijn kamertje wat luidruchtiger rond beweegt .
  we horen hem ook overdag naar de bak gaan (wat betekent dat hij idd eet ) en af en toe horen we m rondscharrelen
  grote kunst voor mij om dan niet op mijn tenen er heen te sluipen om even een glimp van hem op te vangen . Hij hoort me toch wel aankomen en hem doe ik er geen plezier mee .
  we zetten er nog elke dag voer en drinken met de druppeltjes van sofie er doorheen .en Greet maakt ineens weer duidelijke vorderingen ...... :-s

  Zowel Greet als Keet mogen graag even langsgaan naar Bambam's snackhoek om een hapje mee te pikken
  alleen van de karnemelk weet ik zeker dat bambam het is die het opdrinkt .
  ik had ook katten melk gekocht maar daar zijn Keet en Greet zo wild van dat het vrij zinloos is om voor Bambam neer te zetten, nadat ze in no time hun eigen kommetjes leeg hebben  gaan ze verdacht snel bij Bb op visite en is , heel vreemd, ook daar ineens het bakje leeg .En ik heb zomaar het idee dat dat niet is omdat zij Bambam zo aangemoedigd hebben .
  Ik zei nog : Bambam dit is homo melk , maar nee
  en ik vind het ook zo wat om de deur van de kast een poosje dicht te doen, volgens mij wordt hij dan helemaal doodsbang .

  Ik moet me voortdurend beheersen om niet het hele flesje  homeopathische kalmering druppels die sari opstuurde in zijn karnemelk te gooien, zo van ach arme jongen, dat je daar zit vind ik best, maar als je er maar lekker zit .
  Ergens ben ik doodsbang dat hij niet genoeg binnen krjgt en dat we m na een paar dagen vinden of zo
  Maar elke nacht stelt hij me vlak voor het slapen weer gerust .. door te rommelen en snachts even zijn stemmetje te laten horen
  Zo verspreid over de dag gaan Keet en Greet even bij hem langs, ik hoor keet dan kletsen en geluidjes maken en uiteindelijk geeft hij dan ook een mauwtje terug .

  Nou mensen, niet heel veel nieuws nog en helaas ook nog geen foto's
  gelukkig verwent bic ons geregeld met zijn foto's op het log ....
  zodraer weer nieuws is voor de bamtamtam dan melden we ons weer .

  Lees meer...   (10 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl